Wellness Verzorging

Wellness en Verzorging voor Uzelf

Wat is een zorghorloge?

Tegenwoordig zijn technologische ontwikkelingen in de zorg in volle gang. Technologische ontwikkelingen in de zorg maken het makkelijker voor zowel patiënten als voor verzorger. Een zorghorloge is hier een goed voorbeeld van. Een zorghorloge kan worden vergeleken met een alarmknop, alleen kan deze overal mee naartoe worden gebracht. Het is een gps alarm en een alarmsysteem in één. Zorgpersoneel krijgt dan een melding als er iets aan de hand is en waar de drager van het zorghorloge zich dan bevindt. Maar wat zijn de voordelen van technologische ontwikkelingen in de zorg en daarnaast welke voordelen heeft een zorghorloge voor de drager en voor het zorgpersoneel?

Voordelen technologische ontwikkelingen in de zorg

Allereerst biedt de zorgtechnologie een ondersteunende functie aan de cliënt en aan de zorgverlener. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk voor een cliënt om zelfstandig thuis te blijven wonen. Cliënten willen meestal in de vertrouwde omgeving blijven wonen. Technologische ontwikkelingen in de zorg dragen bij aan een makkelijke communicatie met cliënten. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de reistijd van het zorgpersoneel afgenomen. Cliënten zouden door effectievere communicatie sneller zorg krijgen. Omgekeerd kan een zorgmedewerker de zorghorloge gebruiken als snel hulp nodig is van een collega.

Voordelen van een zorghorloge

Door het dragen van een zorghorloge kan een cliënt ervoor kiezen om langer thuis te blijven wonen in plaats van op een zorglocatie. Een zorghorloge biedt dus een bepaalde mate van vrijheid. Daarnaast biedt het cliënten een zekere mate van veiligheid, omdat een cliënt op elk moment alarm kan slaan. Naast het kunnen alarmeren, detecteert de zorghorloge ook in het geval dat de drager valt. Daarnaast zit er op de zorghorloge een agendafunctie en een medicijnalarm. Hierdoor kunnen dementerende cliënten ook thuis blijven wonen. Met bepaalde zorghorloges kan zelfs mee worden gebeld. Zorghorloge worden op internet met verschillende opties aangeboden. Ook op de website van MyMitella (bekijk onze webshop).