Wellness Verzorging

Wellness en Verzorging voor Uzelf

Veilig online een mondkapje kopen

Als jij een mondkapje kopen wilt, dan hoef je daar niet voor naar de winkel. Er zijn online duizenden verkooppunten waar je terecht kunt voor een groot assortiment aan mondkapjes. Je zult verkopers vinden die zelf unieke mondkapjes maken en deze te koop aanbieden, maar ook grote leveranciers die mondkapjes in grote aantallen verkopen. Online heb je dus voldoende keuze en daar doe je je voordeel mee. Maar winkelen online brengt ook een aantal risico’s met zich mee. Je weet nooit wat je krijgt tot je het betaald hebt en in handen houdt. Met de onderstaande tips kun je ook je mondkapjes veilig kopen online.

1.       Een niet-medisch mondkapje kopen

In Nederland zijn mondkapjes verplicht in een aantal situaties, maar er zijn geen strenge eisen verbonden aan de kwaliteit van het mondkapje. Sterker nog, verwacht wordt dat je een niet-medisch mondkapje draagt. Zo blijft de voorraad medische kapjes in orde. Het is dus erg belangrijk dat je alleen niet-medische mondkapjes aanschaft zodat de medische kapjes voor het medische personeel beschikbaar blijven.

2.      Let op de kwaliteit

Ook al kun je theoretisch elk mondkapje kopen en dragen – de regel is dat je een mondkapje draagt en geen voorgebonden sjaal of een spatscherm – kwaliteit blijft belangrijk. De werking van het mondkapje hangt af van de kwaliteit ervan. Net als dat een dunne zakdoek minder effectief is als een zakdoek van een dikke kwalitatieve stof. Lees de productomschrijving dus goed door en let op punten zoals het soort stof, het aantal lagen en de afmetingen van het mondkapje. Ook klantenrecensies en –beoordelingen vertellen je veel over de kwaliteit van het product.

3.      Kies voor een Nederlandse verkoper

Mondkapjes zijn momenteel wereldwijd nodig en dat betekent dat je een mondkapje kunt kopen bij online verkopers verspreid over de hele wereld. Dat geeft je een enorm assortiment om uit te kiezen, maar het is beter om het bij een Nederlandse verkoper te houden. In Nederland zijn de producten vaak kwalitatiever, maar dat is niet de enige reden waarom een mondkapje kopen in Nederland een betere optie is. Alle communicatie wordt gedaan in het Nederlands, de productomschrijving is in het Nederlands, de algemene voorwaarden zijn in het Nederlands en als je moet retourneren dan is dat in Nederland veel gemakkelijker. Daarnaast kun je bij Nederlandse winkels gewoon met iDeal betalen.

4.      Lees de voorwaarden goed door

Een laatste punt om rekening mee te houden als je online een mondkapje gaat kopen is dat je de algemene voorwaarden goed doorleest en begrijpt voordat je op de verkoop knop drukt. Daarin wordt omschreven wat er gebeurt als je mondkapje bij ontvangst toch tegenvalt. Retourneren moet makkelijk kunnen, je moet voldoende tijd krijgen en het moet niet te veel kosten.

Veilig een mondkapje kopen

Met de bovenstaande tips kun je veilig online een mondkapje kopen. Vergeet niet na te denken over de extra opties (filters, extra lagen stof, het design) voordat je je aankoop doet. Zo weet je zeker dat je een kwalitatief product ontvangt.