Wellness Verzorging

Wellness en Verzorging voor Uzelf

Urnen in vele vormen

Als je op zoek gaat naar een urn, wil je de prachtigste vinden voor een tastbare herinnering. Of de urn nu in een urnenmuur of -graf wordt geplaatst, of in huis een speciaal ingericht plekje krijgt. Ontdek hier de mooiste urnen.

Wat voor soort urnen zijn er te koop? Er zijn vele soorten urnen waar je een keuze uit kunt maken. Urnen om buiten neer te zetten en urnen die een mooi plaatsje krijgen in je woonkamer. Je kunt gaan voor een urn van een bepaald soort materiaal of eentje die heel speciaal is en vol betekenis. Er is altijd wel een passende urn te vinden. Je smaak en je budget geven uiteindelijk de doorslag.

Urnen met foto

In een urn met foto is natuurlijk plaats voor een foto van de dierbare overledene. Urnen met foto zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Je kunt hier alle as in doen, of slechts een deel. Kies je voor een urn in MDF dan heb je voor een relatief klein bedrag een mooie urn. Je hebt ook de mogelijkheid om het portret van de overledene te laten laseren op een glazen urn. Daarnaast kunnen de initialen, een vingerafdruk, een tekening of tekst worden afgebeeld op een plaatje, dat op de urn wordt bevestigd. In de urn is naast de as soms ook ruimte voor een kaarsje of klein bloempje.

Buiten urnen

Buiten urnen moeten zonder problemen jarenlang buiten kunnen staan. Er zijn genoeg urnen te vinden die geschikt zijn om buiten neer te zetten. Deze moeten tegen de zon kunnen en ook tegen lage temperaturen. Met een buitenurn in de vorm van een fraai kunstwerkje maak je een mooi gedenkplekje in je eigen tuin. Wil je de urn buiten begraven om te laten vergaan, kies dan voor een bio-urn. Deze urn is biologisch afbreekbaar. Op deze symbolische manier wordt de overledene teruggegeven aan Moeder Aarde.

Urnen voor twee

Je hebt urnen waarin je de as van twee overledenen kunt bewaren, bijvoorbeeld de as van je ouders. Dit noem je duo-urnen. Er zijn twee verschillende vakken voor de as. Zo zijn de geliefden na een lang gezamenlijk leven ook in de eeuwigheid voor altijd samen. Je hebt ook bio-urnen die biologisch afbreekbaar zijn.

Mini-urn: troosturntjes

Wil je iets subtieler? Denk dan eens aan een troost urntje. Dit zijn kleine urnen die met de hand zijn geboetseerd. Daarna worden ze afgewerkt met een laagje brons. Ieder urntje uit klei is uniek. Dit kunstwerkje wordt gevuld met een klein beetje as. De troost urnen zijn 5 tot 9 centimeter groot. Ze kunnen voorzien zijn van een hart, ster, engeltje, bloem, vlinder of vleugeltjes.

Goedkope urnen

Je hebt urnen in diverse soorten en van verschillende materialen, en daar hangen natuurlijke verschillende prijskaartjes aan. Zoek je iets betaalbaars dan is dat ook mogelijk. Een betaalbare urn kan ook van uitstekende kwaliteit zijn. Urnen die goedkoop zijn, zijn bijvoorbeeld gemaakt van MDF. Je kunt ook kiezen voor een mini-urn als je budget niet al te groot is.